Motorfiets ketting tijdig smeren en onderhouden.

De transmissie is een essentieel technisch component van je motorfiets.  Foutieve montage of verkeerde keuze van ketting kan resulteren in schade of letsel.  Vertrouw op de kennis en ervaring van DC AFAM en gebruik de aanbevolen ketting van zijn kettingkits.

Onze kettingen worden geleverd met een aangepaste sluitschakel aangepast aan de toepassing en kracht van je motorfiets.  Clips sluitschakels met semi perspassing worden gebruikt bij hoge kwaliteit motocrosskettingen.  Door zijn precisie wijkt de sluitschakel niet af van de andere schakels van de ketting. Het gesloten gedeelte van de clip wijst altijd in de draairichting van de ketting.

Voordat je de oude ketting vervangt, controleer en vervang indien nodig kettinggeleiders, wiellagers, lager van de uitgaande as aan het voortandwiel en de silent blocks.  Er mag geen contact zijn tussen ketting en metalen delen van je motorfiets uitgezonderd de tandwielen.  Dergelijk contact kan resulteren in kettingbreuk.

Om de levensduur van je ketting te verlengen dien je regelmatig je ketting te smeren.  Dit hangt af van de rijomstandigheden, je ketting mag nooit droog lopen. In droge rijomstandigheden zal dit na 500 à 600 km dienen te gebeuren.  Gebruik geen te kleverig vet maar een vloeibaar goed indringend smeermiddel.  Smeer alle draaiende delen en vergeet zeker niet de X-ringen mee te smeren.  Wij bevelen het gebruik van AFAM Powerlube kettingspray aan.

Om je ketting te reinigen en te ontvetten gebruik je best AFAM Powerclean, nooit water op hoge druk, benzine, petroleum, remreiniger, luchtdruk, white spirit enz.. aanwenden.

Smeer na elke reinigingsbeurt en na rijden in de regen.

Vermijd absoluut contact met accuzuur. Zuur veranderd de karakteristieken van het metaal en lijdt tot een chemische breuk.  Indien de ketting in contact kwam met zuur steeds de ketting vervangen.

Spoel je ketting met water na contact met strooizout in de winter om corrosie te vermijden.

DC en AFAM kettingen zijn geproduceerd volgens de hoogste JAPANSE standaard en gewaarborgd tegen fabricagefouten.  Elke garantieaanvraag zal echter afgewezen worden indien bovenstaande regels niet gevolgd werden of bij foute montage.

Open kettingen hebben speciale aandacht nodig om geklonken te worden zoals het hoort.  Het klinken is de verantwoordelijkheid van de mekanieker.  Voor de montage van de sluitschakel raden wij het gebruik van het AFAM werktuig DRCP3 of EASY RIV5 aan.

DC AFAM kan alleen een waarborg verlenen nadat de falende ketting door onze dienst is onderzocht en de waarborg goedkeurt.

© 2017 - 2024 JVMmotoren. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel