Navigatie

Motorfiets ketting tijdig smeren en onderhouden.

De transmissie is een essentieel technisch component van je motorfiets.  Foutieve montage of verkeerde keuze van ketting kan resulteren in schade of letsel.  Vertrouw op de kennis en ervaring van DC AFAM en gebruik de aanbevolen ketting van zijn kettingkits.

Onze kettingen worden geleverd met een aangepaste sluitschakel aangepast aan de toepassing en kracht van je motorfiets.  Clips sluitschakels met semi perspassing worden gebruikt bij hoge kwaliteit motocrosskettingen.  Door zijn precisie wijkt de sluitschakel niet af van de andere schakels van de ketting. Het gesloten gedeelte van de clip wijst altijd in de draairichting van de ketting.

Voordat je de oude ketting vervangt, controleer en vervang indien nodig kettinggeleiders, wiellagers, lager van de uitgaande as aan het voortandwiel en de silent blocks.  Er mag geen contact zijn tussen ketting en metalen delen van je motorfiets uitgezonderd de tandwielen.  Dergelijk contact kan resulteren in kettingbreuk.

Om de levensduur van je ketting te verlengen dien je regelmatig je ketting te smeren.  Dit hangt af van de rijomstandigheden, je ketting mag nooit droog lopen. In droge rijomstandigheden zal dit na 500 à 600 km dienen te gebeuren.  Gebruik geen te kleverig vet maar een vloeibaar goed indringend smeermiddel.  Smeer alle draaiende delen en vergeet zeker niet de X-ringen mee te smeren.  Wij bevelen het gebruik van AFAM Powerlube kettingspray aan.

Om je ketting te reinigen en te ontvetten gebruik je best AFAM Powerclean, nooit water op hoge druk, benzine, petroleum, remreiniger, luchtdruk, white spirit enz.. aanwenden.

Smeer na elke reinigingsbeurt en na rijden in de regen.

Vermijd absoluut contact met accuzuur. Zuur veranderd de karakteristieken van het metaal en lijdt tot een chemische breuk.  Indien de ketting in contact kwam met zuur steeds de ketting vervangen.

Spoel je ketting met water na contact met strooizout in de winter om corrosie te vermijden.

DC en AFAM kettingen zijn geproduceerd volgens de hoogste JAPANSE standaard en gewaarborgd tegen fabricagefouten.  Elke garantieaanvraag zal echter afgewezen worden indien bovenstaande regels niet gevolgd werden of bij foute montage.

Open kettingen hebben speciale aandacht nodig om geklonken te worden zoals het hoort.  Het klinken is de verantwoordelijkheid van de mekanieker.  Voor de montage van de sluitschakel raden wij het gebruik van het AFAM werktuig DRCP3 of EASY RIV5 aan.

DC AFAM kan alleen een waarborg verlenen nadat de falende ketting door onze dienst is onderzocht en de waarborg goedkeurt.

 • Wij leveren aluminium 7075 T6 kwaliteit blinde tandwielen mocht u niet in de gelegenheid zijn om het asgat opmaat te maken dan kunnen wij dit voor u uitdraaien ook is het mogelijk om de pasgaten voor bevestiging van het tandwiel te laten maken de door u aangeleverde maatvoering tekening..........meerprijs vooraf bespreekbaar.

__________________________    

 • Kuipruiten leveren wij voor zowel de 250/350/500cc (race) motor als de orginele 50cc (kreidler).racer.deze kuipruiten zijn voorzien van een speciale behandeling zodat u geen last heeft van zonschitteringen tijdens het rijden.    

__________________________

 • De orginele KRÓBER toerenteller hoort van ouds op uw klassieke (race) motor.wij kunnen op verschillende ontstekingen ,uw Króber toerenteller afstellen en aanpassen de toerentellers worden geleverd incl bevestiging rubber en achterplaat met boutjes.

__________________________

 • Het kwaliteit merk HAGON schokbrekers leveren wij zowel voor de klassieke als de moderne motorfiets in verschillende hoogte,s en uitvoeringen ,vandaag besteld morgen in huis.   

__________________________

 • Brembo remdelen leveren wij voor alle merken motoren remhendels en hoofdremcilinders ook de vloeistoffen, hiervoor bent u aan het juiste adres volledige revisie set,s van brembo leverbaar.  

__________________________

 • FEHLING clip-on zowel in het chrome als in verschillende kleuren en maten leverbaar. 

__________________________

 • TOMMASELLI stuurhendel voor de klassieke uitstraling voor zowel de race als de straat motor.

__________________________

 • YAUSSA Accu voor een goede start, tevens leveren wij ook accu zuurpakketen.  

__________________________

 • HPI Ontsteking voor de juiste afstelling en goede verbranding. 

__________________________

 • Startmotoren voor de goede start van uw strotse bezit tevens kunnen wij uw defecte startmotor repareren. 

___________________________

 • Ook leveren wij cdi / eui / tci,s voor u voor vele merken van motorenen scooters en brommers.

___________________________

 • DC Kettingen voor uw motor van het kwaliteit merk AFAM DC Keting voor allerlei type motoren zowel klassieke race als moderne straatmotoren en tevens voor vele type bromfietsen.           

Kijk in onze webwinkel voor uw artikelen.   

 

Let op; op alle foto's en teksen op deze site rust copywright.. Gebruik hiervan is alleen mogelijk met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de eigenaar van deze site. Tegen overtreding van het copywright kunnen en zullen juridische stappen worden ondernomen.

© 2017 - 2018 JVMmotoren / EW-Parts. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel